Southgate laat zich uit over forse kritiek: 'Het is ongelooflijk moeilijk'

Southgate laat zich uit over forse kritiek: 'Het is ongelooflijk moeilijk'

19 juni om 23:01
Laatste update: 19 juni om 23:10

Ondanks de 1-0 zege die Engeland in de eerste EK-wedstrijd boekte op Servië, kregen bondscoach Gareth Southgate en zijn selectie de nodige kritiek te verwerken. Hoewel de oefenmeester gewend is aan de kritiek vanuit het vaderland, geeft hij aan dat het voor jonge spelers moeilijk kan zijn. 

Southgate heeft een dubbel gevoel bij de kritiek die hij en zijn elftal te verduren krijgen. De oefenmeester geeft in aanloop naar het duel met Denemarken aan dat hij wel gewend is aan de kritiek op het nationale team vanuit de pers. "Ik ben nu acht jaar in functie, dus ik weet hoe het werkt. Eerder kon ik me er aan ergeren, maar het is ongelooflijk moeilijk om wedstrijden te winnen op eindtoernooien."

De bondscoach geeft aan dat nieuwelingen in de selectie vaak verbaasd zijn over de reactie vanuit Engeland, zoals bij de overwinning op Servië. "Je ziet het bij wie er nog niet zo lang in de selectie zitten, die denken: we hebben onze wedstrijd gewonnen en dít is hoe er wordt gereageerd? Het is een rare ervaring voor jonge spelers. Het is goed dat we ook veel ervaren spelers hebben die hen kunnen zeggen wat echt belangrijk is."