Sneijder pleit voor wissel Koeman, Simons kind van rekening

Sneijder pleit voor wissel Koeman en wijst kind van de rekening aan bij Oranje

20 juni om 07:30

Wesley Sneijder tipt Ronald Koeman: volgens de recordinternational moet de Oranje-bondscoach van systeem wisselen tegen Frankrijk. Xavi Simons zou dan het kind van de rekening worden.

"Ik vind dat Nederland in de eerste wedstrijd (2-1 tegen Polen, red.) een uur lang goed speelde en denk dat het elftal gebaat is bij vastigheid. Toch zou ik een uitzondering maken en de komende wedstrijd teruggaan naar 5-3-2 of 3-5-2, hoe je het ook wilt noemen", bepleit Sneijder in De Telegraaf.

De trainer in wording hoopt dat het Nederlands elftal op die manier extra ruimte creëert op de linker- en rechterflank. "Door daar voortdurend mensen in te laten opduiken, ontregel je Frankrijk en is Kanté met zijn zeven paar longen niet in staat alle gaten dicht te lopen."

"Een 5-3-2-systeem zou ten koste kunnen gaan van Xavi Simons, waardoor je voorin met Memphis Depay en Cody Gakpo gaat spelen", stelt Sneijder. "Micky van de Ven of Ian Maatsen kun je dan opstellen als linker wingback. En het middenveld zou ik zo laten als het was, waardoor Joey Veerman een kans krijgt om zich te revancheren."

Wie zich in de ogen van Sneijder ook moet revancheren, is Memphis Depay. "Hij moet nu opstaan. Zijn eerste wedstrijd was moeizaam, maar in dit soort duels als tegen Frankrijk moet je als ervaren speler zorgen dat je klasse komt bovendrijven. Dat is heel moeilijk, maar Memphis kan dat."