Ratcliffe over toekomst Manchester United

Ratcliffe ziet voorbeeld voor United: 'Zij hebben geweldig werk geleverd'

20 juni om 09:48

Sir Jim Ratcliffe heeft zijn verwachtingen over de toekomst van Manchester United uitgesproken. Duidelijk is dat Erik ten Hag ook volgend seizoen aan het roer staat, toch is de rust daarmee niet volledig teruggekeerd.

"We doen momenteel wat iedere club doet. Dat houdt in kijken naar waar de gaten in de selectie zitten en kijken naar waar de mogelijkheden liggen op de markt", stelt Ratcliffe, de nieuwe mede-eigenaar van United, in een interview met persbureau Bloomberg. Dat er nog veel moet gebeuren is echter duidelijk, volgens de Brit. "Ik heb er geen vertrouwen in dat we alle problemen in de eerste transferperiode oplossen. Dat heeft tijd nodig."

"We gaan niet alle problemen oplossen in het eerste seizoen", benadrukt Ratcliffe. "Het gaat wel twee of drie zomerse transferwindows duren, om in een betere positie te komen." De fans van United hoeven niet te rekenen op de komst van een absolute sterspeler. "Mbappé kopen zal niet de oplossing zijn. Er is veel meer nodig dan één speler. We moeten een gebalanceerd elftal bouwen, dat groeit door de jaren heen. Dat is beter dan nu één of twee topspelers halen."

Ratcliffe geeft aan dat United organisatorisch een jasje heeft uitgedaan sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson. "Real Madrid heeft geweldig werk geleverd de afgelopen jaren. Wat alles zegt: in de tien of elf seizoenen na Sir Alex Ferguson heeft Manchester United 1,3 miljard euro verlies gemaakt op spelers, dus de inkoopkosten minus de opbrengsten van verkochte spelers. Bij Real Madrid is dat 240 miljoen euro."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: