Tadic maakt indruk bij Fenerbahçe

Tadic laat goede indruk achter in Turkije: 'Hij werd direct geaccepteerd'

20 juni om 13:22

Jayden Oosterwolde heeft alleen maar lovende woorden over voor Dusan Tadic. De verdediger, die met de Serviër speelt bij Fenerbahçe, kan in Turkije rekenen op veel respect van zijn ploeggenoten.

"Dusan werd direct geaccepteerd in de kleedkamer", vertelt Oosterwolde in gesprek met de NOS. Tadic maakte in de zomer van 2023 de overstap van Ajax naar Fenerbahçe. "Iedereen wist wat hij had gepresteerd en hij liet het ook direct zien, dus dat ging eigenlijk vanzelf."

Oosterwolde zag dat Tadic, die meteen een goede indruk achterliet, meteen een hoofdrol opeiste. "Hij is gewoon een hele belangrijke speler voor ons. Met zijn ervaring heeft hij alles al meegemaakt, dus spelers weten dat en luisteren ook naar hem", legt de Nederlander uit. "Hij behoort zeker tot de populairste spelers van Fener. Hij is natuurlijk een mooie voetballer, maar hij gaat ook voorop in de strijd, dus dat vindt het publiek mooi."

"Zonder twijfel behoort Tadic tot de beste spelers van de competitie", stelt Oosterwolde. "Hij traint ook nog zo hard, dus hij is superfit. Echt knap." Bij Fenerbahçe maakt alleen Ferdi Kadioglu afgelopen seizoen meer minuten voor de Turkse topclub dan Tadic. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: