Frimpong over stopwoordje 'you know'

Zelfs zus wees Frimpong op opvallend stopwoordje: 'Weet je hoe vaak je dat zegt?!'

21 juni om 07:20
Laatste update: 21 juni om 07:31

In Nederland grinnikt men deze zomer om het feit dat Jeremie Frimpong zo vaak 'you know' zegt in interviews. De wingback geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad tekst en uitleg.

Het feit dat het in Nederland opvalt, heeft ook Frimpong zelf bereikt. "Zelfs mijn zus zei laatst: Jeremie, weet je wel hoe vaak je you know zegt?", steekt de rechtspoot van wal. "Maar het is gewoon zoals ik praat. Ik zeg het inderdaad veel te vaak. Zoals ik Engels spreek, is eigenlijk fout. Het is geen Manchester accent. Of het Londense accent. Het is mijn accent."

"Ik ben een vrolijke jongen, you know", vervolgt Frimpong. "Dat moet er soms uit. Dan ga ik bijvoorbeeld dansen. Zo'n trainingskamp is soms aftellen tot de volgende wedstrijd. De dagen voelen soms lang, je wilt gewoon voetballen. Er zijn best momenten dat ik op mijn kamer kom en denk: wat moet ik nu toch doen? Zit je weer op Netflix of zo. Dat kan saai zijn."

Frimpong weet van zichzelf dat hij over veel energie beschikt. Ook na een lang seizoen bij Bayer Leverkusen. "Bij Leverkusen hebben ze wel gezegd: Jeremie, zelfs als je de finale haalt met Oranje, ga je drie weken op vakantie. Dat zou voldoende moeten zijn. Ik heb altijd energie, zo is mijn persoonlijkheid. It's just me being me, you know."

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: