Vink pleit voor Geertruida en Frimpong

Koeman moet duo slachtofferen bij Oranje volgens Vink: 'Veerman gedijt daarbij'

21 juni om 07:56
Laatste update: 21 juni om 08:02

Marciano Vink pleit ervoor dat Oranje zich aanpast aan Frankrijk. Volgens de analist moeten Xavi Simons en Denzel Dumfries het veld ruimen voor Jeremie Frimpong en Lutsharel Geertruida.

"Ik vind dat Oranje zich niet direct moet aanpassen", steekt Vink van wal bij EK-praat van ESPN. "De enige verandering die ik zou maken is dat ik Frimpong zou laten spelen. Ik zou toch die Hernandez achterin proberen te houden. Boezem hem maar angst in."

Simons moet volgens Vink het veld ruimen. "Frimpong heeft zoveel snelheid. Helemaal met het Franse team dat in de omschakeling eruit wil komen. Er staan er vier voorin die het spel maken. Hernandez die sluit bij. Het is toch lastiger als er dan één voorin staat die écht de turbo heeft", doelt Vink op Frimpong. "Hij kan het Hernandez heel zwaar maken."

Volgens Vink kan een basisplaats voor Frimpong positieve gevolgen hebben voor het spel van Veerman. "Er is dan meer diepte aan de rechterkant. Veerman gedijt daarbij. Al dat korte werk en iedereen die maar in die ruimte komt met Simons, Memphis, Reijnders…Veerman moet iemand kunnen lanceren. Dan wordt zijn spel veel beter. Hij krijgt dan veel meer de ruimte. Men is bang dat hij dan die pass gaat geven, maar het veld wordt met name groter. Als tegenstanders kunnen opdrukken, dan heeft Veerman het lastig. Kan hij zijn ballen kwijt, dan krijg je een betere Veerman."

Koppeltje Frimpong en Geertruida

Vink verkiest Frimpong boven Malen, omdat eerstgenoemde meer snelheid zou hebben. "Malen is misschien een betere en slimmere voetballer, maar ik zou voor snelheid kiezen." De analist zou zelfs het koppeltje met Geertruida in stand houden. "Je moet het middenveld aansterken. Aan de buitenkant heb je met Dumfries nu niet heel veel. Als hij alleen Thuram of Mbappé moet gaan dekken, denk ik dat Geertruida de betere verdediger is. Vanwege de defensieve zekerheid aan de binnenkant zou ik voor Geertruida kiezen."

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: