Roberto Baggio slachtoffer overval

Baggio en gezin slachtoffer van gewelddadige overval tijdens Italië-Spanje

21 juni om 11:44

De Italiaanse voetballegende en voormalig Ballon d'Or-winnaar Roberto Baggio is donderdagavond samen met zijn gezin het slachtoffer geworden van een gewelddadige overval. Hij werd geslagen, opgesloten en vervolgens bestolen, meldt onder meer La Corriere del Veneto

Terwijl Italië het donderdagavond opnam tegen Spanje op het EK, was Baggio de wedstrijd samen met zijn familie aan het kijken. Rond 22.00 uur wist een groep van minstens vijf mensen het huis van het Italiaanse voetbalicoon binnen te dringen. Gezien de manier waarop ze opereerden, zou het om een groep 'professionals' gaan. 

Baggio ging - hoewel de inbrekers gewapend waren - één van hen te lijf, waarna hij een klap op het hoofd met een pistool kreeg. Vervolgens werden hij en zijn familieleden opgesloten in een kamer. Ondertussen nam de bende ongeveer veertig minuten de tijd om de afgelegen villa leeg te roven. Baggio en zijn familie maakten angstige momenten mee.

Toen Baggio besefte dat de overvallers vertrokken waren, brak hij de deur open en verwittigde hij de politie. De Italiaan werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar zijn hoofdwond gehecht moest worden. De overige gezinsleden raakten niet gewond.