Lars Veldwijk strijkt neer bij club uit Thailand

Avonturier Veldwijk heeft nieuwe club na transfervrij vertrek bij Castellón

21 juni om 14:12

Lars Veldwijk heeft een nieuwe club gevonden. De 32-jarige spits gaat aan de slag bij het Thaise BG Pathum United, zo is te zien op de clubkanalen. 

Veldwijk, die in Nederland uitkwam voor onder meer Sparta, PEC Zwolle en FC Groningen, was transfervrij na zijn avontuur hij het Spaanse CD Castellón. Samen met trainer Dick Schreuder dwong hij promotie af naar de Segunda División. Zijn aandeel daarin was met vier optredens niet al te groot. 

Veldwijk speelde eerder al drie jaar in in Zuid-Korea, en had de ambitie om terug te keren in Azië. Dat is hem nu dus gelukt. "Ik wilde weer in Azië spelen. Ik hou van Thailand. Hoewel ik misschien niet veel weet over het team in Thailand, zag ik de club in actie toen ze tegen een team uit Zuid-Korea speelden en ze deden het toen heel goed. Ik weet dat BG Pathum een van de grote teams is en ik denk dat we voor alle kampioenschappen gaan spelen."

De aanvaller, die zeven interlands speelde voor Zuid-Afrika, is met recht een globetrotter op kicksen te noemen. Eerder speelde hij al voor Nottingham Forest, KV Kortrijk, Aalesund, Jeonbuk Hyundai en Suwon FC.