Yanick van Osch waarschijnlijk naar RKC

'RKC heeft Vaessen-opvolger al binnen: oud-PSV'er tekent in Brabant'

21 juni om 14:55
Laatste update: 21 juni om 16:39

RKC Waalwijk gaat het vertrek van Etienne Vaessen zeer waarschijnlijk oplossen met het aantrekken van Yanick van Osch. Diverse media, waaronder Voetbal International en het Algemeen Dagblad, melden dat nieuws. 

Bekend is dat Vaessen, de afgelopen jaren een belangrijke schakel bij RKC, transfervrij vertrekt uit Waalwijk. De international van Suriname gaat hoogstwaarschijnlijk aan de slag bij promovendus FC Groningen

In de zoektocht naar een vervanger is RKC uitgekomen bij de 27-jarige Van Osch. Hij speelt nog bij SC Cambuur, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2026. Bij de Brabantse club moet hij de concurrentiestrijd aangaan met Jeroen Houwen. 

Van Osch genoot zijn jeugdopleiding bij PSV, waar hij nooit door wist te breken in de hoofdmacht. In de zomer van 2020 maakte hij de overstap naar Fortuna Sittard. Voor de Limburgers keepte hij 65 wedstrijden, alvorens Cambuur hem aantrok. In Leeuwarden moest hij afgelopen seizoen 67 keer vissen in 36 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden.