Van den Brom verdedigt Vitesse én heeft nieuws

Van den Brom verdedigt Vitesse én heeft nieuws: 'Weer een aantal bijgekomen'

21 juni om 17:52
Laatste update: 21 juni om 18:48

John van den Brom blijft optimistisch over het voortbestaan van Vitesse. De geplaagde club uit Arnhem staat op de rand van de afgrond, maar de trainer begint zondag 'gewoon' aan de voorbereiding. Ook meldt hij dat nieuwe overnamekandidaten zich hebben gemeld.

Van den Brom is vrijdagavond aangeschoven in de NOS-studio in Hilversum, waar hij Polen - Oostenrijk gaat analyseren. De eerste vraag ging echter over Vitesse. "Dit is volledige afleiding voor mij", reageert hij desgevraagd. "Natuurlijk ben ik heel druk met Vitesse, dat is duidelijk. Maar zondag is de eerste training en het begint weer te kriebelen."

Toch staart Vitesse de dood in de ogen. Maandag volgt de uitspraak van de licentiecommissie. Zo goed en zo kwaad als het kan probeert Van den Brom te helpen. "Het is wachten op de uitslag", zegt hij. "Is het negatief, dan zijn er nog vervolgstappen die we kunnen zetten."

"Er komt zoveel informatie naar buiten... Alles wat in de media staat moet je niet altijd geloven. Dat geldt niet altijd, maar in dit geval zeker wél", aldus Van den Brom, die optimistisch is én weet te melden dat nieuwe overnamekandidaten zich hebben gemeld. "Er is er weer een aantal bijgekomen. Als de nood het hoogst is, worden de beste oplossingen gevonden."