Brama verbaasd door opstelling tegen Frankrijk

Koeman wekt verbazing met opstelling tegen Frankrijk: 'Het is wel gek'

21 juni om 20:56

Het verbaast Wout Brama dat Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong samen de rechterflank bestrijken tegen Frankrijk. Lange tijd is het verhaal geweest dat het duo niet tegelijk op het veld zou kunnen staan.

Frimpong maakt zijn basisdebuut op dit EK, wat ten koste gaat van Joey Veerman. Xavi Simons schuift een plekje op en staat achter de spits. "Het is wel gek, want Koeman heeft eigenlijk gezegd dat Frimpong en Dumfries niet samen kunnen spelen. Dat gaat hij nu wel doen", zegt Brama, icoon van FC Twente, bij de NOS. 

Koeman ontkende na de voorbereiding op dit EK dat Frimpong en Dumfries niet samen kunnen spelen, al probeerde hij het nooit eerder uit vanaf de aftrap. John van den Brom, ook aanwezig bij de NOS, begrijpt de keuze van Koeman om het tegen Frankrijk wél te doen en spreekt van een 'logische keuze'. "Frimpong heeft natuurlijk niet heel vaak als rechtsbuiten gespeeld, maar hij heeft dat wel heel goed gedaan in die oefenwedstrijd tegen IJsland. Voor mij is dat wel een vrij logische keuze."

Oranje trapt om 21.00 uur af tegen Frankrijk. De eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal werd met 1-2 gewonnen van Polen.