Van Dijk over afgekeurde goal Simons tegen Frankrijk

Van Dijk baalt na remise: 'Voor mijn gevoel was het een geldige goal'

21 juni om 23:09

Virgil van Dijk heeft vrede met een gelijkspel tegen Frankrijk (0-0). De aanvoerder van het Nederlands elftal beseft tegelijk dat Oranje had kunnen winnen, wijzend naar de afgekeurde goal van Xavi Simons.

"Of ik kan leven met een punt? Ja", antwoordt Van Dijk in gesprek met de NOS. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, werd er wel gescoord. Simons maakte twintig minuten voor tijd de enige goal van de wedstrijd, al ging hier een streep doorheen wegens hinderlijk buitenspel van Denzel Dumfries. "Voor mijn gevoel was het een geldige goal. Zo zag ik het van achteren. Het is jammer."

Nederland had het bij momenten lastig met Frankrijk. Van Dijk weet waarom. "Je speelt tegen Frankrijk. Het is niet gek dat je het in fases moeilijk hebt. De bereidheid, de vechtlust en de manier waarop we verdedigen is heel positief", aldus de captain. "We hebben een punt, we gaan verder."

Oranje speelt dinsdag zijn laatste groepsduel, tegen Oostenrijk. Duidelijk is al dat Polen de nummer vier van Groep D wordt.