'Ajax vol vertrouwen over komst Mokio'

'Ajax vol vertrouwen, Bayern, Barça én PSV lijken achter het net te vissen'

22 juni om 19:40

Ajax heeft goede hoop op de komst van Jorthy Mokio. De Amsterdammers lijken een 'legertje topclubs', waaronder PSV, af te troeven in de strijd om het Belgische toptalent, meldt De Telegraaf.

De pas zestienjarige Mokio heeft de clubs voor het uitkiezen. Onder meer Bayern München, FC Barcelona en PSV hebben hem ook op de korrel. Volgens De Telegraaf is de kans dus groot dat de linker centrale verdediger voor Ajax kiest, hoewel andere clubs aanzienlijk meer salaris bieden. De Amsterdammers vertrouwen er steeds meer op dat het sportieve plan hem over de streep trekt. In de toekomst moet hij de opvolger worden van Jorrel Hato.

Mokio staat te boek als toptalent in België. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde de mandekker al vier officiële duels in het eerste elftal van KAA Gent. Op die manier probeerden de Buffalo's hem er ook van te overtuigen om een profcontract te ondertekenen, maar in die missie slaagt het niet. Bij Ajax kan hij de 'route Alderweireld en Vertonghen' volgen, zo is hem geschetst.