'Feyenoord strikt 27-jarige assistent voor Priske'

'Feyenoord werkt aan staf Priske: 27-jarige assistent komt over uit Praag'

23 juni om 11:32

Feyenoord gaat Lukas Babalola strikken als assistent van Brian Priske. Dat meldt Voetbal International. De Denen werkten bij Sparta Praag al samen.

Babalola, die ook over de Nigeriaanse nationaliteit beschikt, is opvallend genoeg pas 27 jaar. Hij werd door Priske als analist naar Tsjechië gehaald, maar maakte al snel promotie. In de tweede helft van het voorbije seizoen fungeerde hij als assistent. De twee prolongeerden de landstitel met Sparta Praag en legden beslag op de beker. 

De samenwerking is Priske blijkbaar goed bevallen. Hij neemt Babalola nu ook mee naar Feyenoord, weet VI. Het weekblad gaat niet in op de naam van Björn Hamberg, die volgens Tipsbladet ook dicht bij een dienstverband in Rotterdam zou zijn. De Zweed werkte eerder samen met Graham Potter bij Frösö IF, Östersund, Swansea City, Brighton & Hove Albion en Chelsea. Ook Anders Nielsen werd al genoemd als mogelijke assistent van Priske.

Feyenoord begint op 1 juli aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste officiële wedstrijd is de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV op 4 augustus.