'Ultieme poging om Vitesse te redden'

'Ultieme poging om Vitesse te redden: Gelders bedrijf doet voorstel aan Parry'

23 juni om 14:14
Laatste update: 23 juni om 14:19

Het is nog altijd onduidelijk of Vitesse zal voortbestaan. De Arnhemmers ondernemen zondag een ultieme poging om de club van de ondergang te redden, weet De Telegraaf. De Nederlandse partij die Vitesse wil overnemen heeft een nieuw voorstel neergelegd bij Coley Parry.

De Amerikaan is met 14,3 miljoen euro de belangrijkste schuldeiser van Vitesse. Hij wil een groot deel van dat bedrag terugzien, nu de licentiecommissie van de KNVB zijn overname heeft geblokkeerd. De Gelderse club heeft dat geld echter niet. De geïnteresseerde partij, die uit Gelderland komt, biedt nu mogelijk uitkomst. Hij gaat alsnog 'veel verder dan eerder voor mogelijk was gehouden', schrijft De Telegraaf.

In het ultieme voorstel kan Parry via een regeling in totaal 10,5 miljoen euro ontvangen. Daarmee zou hij de financiële schade kunnen beperken, maar eerder stelde hij zich halsstarrig op. Of hij nu wel overstag gaat, is afwachten. Het Gelderse bedrijf dat zich op wil werpen als redder van Vitesse is ook bereid om garant te staan voor het tekort in de begroting voor komend seizoen. 

De tijd dringt ondertussen voor Vitesse. De licentiecommissie zal maandag de proflicentie intrekken, nadat de Arnhemmers er nog niet in slaagden een sluitende begoting in te dienen. De supporters keren zich inmiddels ook tegen Vitesse nu het voortbestaan steeds onzekerder wordt. 'De grens van ons geduld is bereikt en dient niet verder op de proef te worden gesteld', schrijven zij in een statement gericht aan de Amerikaanse zakenman.

De Arnhemse achterban leeft tussen hoop en vrees. 'Wat momenteel een redding in de weg staat zijn niet de bestuurders van Vitesse, de licentiecommissie of potentiële investeerder, maar jijzelf en de Common Group. De club wordt nu gegijzeld door het uitblijven van een overeenkomst. Er ligt een uitstekend bod op tafel wat je zonder gezichtsverlies kunt accepteren. Doe dat dan ook.'

Zodra de licentie wordt ingetrokken, kan Vitesse beroep aantekenen. De club heeft dan naar verwachting twee à drie weken om alsnog een oplossing te vinden.