Minteh begeerd door Olympique Lyon

Romano: Minteh kan naar Ligue 1, Franse club meldt zich in strijd om handtekening

23 juni om 16:30

In navolging van transferexpert Gianluca Di Marzio en het Engelse The Chronicle meldt nu ook Fabrizio Romano dat Olympique Marseille zich gemengd heeft in de strijd om de handtekening van Yankukba Minteh. De Franse club heeft in de loop van zondag contact opgenomen met de entourage van de vleugelaanvaller. 

De negentienjarige Minteh is eigendom van Newcastle United, waar hij nog een contract heeft tot medio 2028. Afgelopen seizoen stalden The Magpies hem bij Feyenoord, waar hij vooral in de tweede seizoenshelft veel indruk maakte met doelpunten, assists en zo nu en dan onnavolgbare acties. 

Dat is op z'n zachtst gezegd niet onopgemerkt gebleven in Europa. Lyon is zeer gecharmeerd geraakt van de aanvaller, en heeft ook al contact met zijn vertegenwoordigers opgenomen. Of Minteh, die ook begeerd wordt door Everton, welwillend staat tegenover een overstap naar de Ligue 1, is vooralsnog niet bekend. 

Romano rept niet over een transfersom, maar volgens The Chronicle moet de international van Gambia om en nabij de 47 miljoen euro kosten. 

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: