Aanvaller Albanië krijgt twee wedstrijden schorsing

Albanese aanvaller geschorst na kwetsende spreekkoren

23 juni om 18:15
Laatste update: 23 juni om 18:17

De Albanese aanvaller Mirlind Daku is door de UEFA voor twee wedstrijden geschorst. Na het 2-2 gelijkspel tegen Kroatië zong hij beledigende liederen over Servië en Noord-Macedonië. De Albanese voetbalbond moet daarnaast een boete van bijna 50.000 euro betalen, zo meldt de NOS.

Na de wedstrijd pakte Daku een megafoon en begon beledigende teksten te zingen, hopend dat het publiek zou meedoen. De voetbalbond van Noord-Macedonië vond zijn gedrag 'schandalig'. De Servische bond beklaagde zich ook over meerdere kwetsende spreekkoren en dreigde het toernooi te verlaten als er geen sancties zouden volgen.

Hoewel Daku zijn excuses aanbood en zei dat hij zich moreel verplicht voelde om zich te verontschuldigen voor degenen die beledigd waren, hielp dit hem niet om de straf te vermijden. "Emoties liggen in zulke momenten op een ander niveau, wat alleen op het veld begrepen kan worden", zei hij op sociale media.

Daku zal hierdoor de wedstrijd tegen Spanje op maandagavond missen. Als Albanië zich plaatst voor de achtste finales, zal hij ook die wedstrijd moeten missen. Op dit moment staat Albanië derde in poule B.

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: