Scherpen ziet Oostenrijks gevaar en waarschuwt Oranje

Scherpen ziet Oostenrijks gevaar: 'Last voor teams die kans maken op de titel'

24 juni om 07:15

Kjell Scherpen is ervan overtuigd dat Nederland van Oostenrijk gaat winnen. De boomlange doelman stond afgelopen seizoen onder de lat bij de kampioen van Oostenrijk, Sturm Graz. Hij maakte van dichtbij mee hoe het EK daar beleefd wordt.

"Beide teams zullen onder veel druk staan en de verwachtingen zijn erg hoog in Nederland. Toch zijn ze licht de favoriet voor mij", begint Scherpen in gesprek met het Oostenrijkse Kronen Zeitung. "Als we deelnemen aan een toernooi, is het altijd om het te winnen. Dat is dit jaar ook het geval."

Desondanks ziet de achttienvoudig international van Jong Oranje dat Oostenrijk het Oranje erg moeilijk kan gaan maken. "Ze hebben zich dit jaar zeer ontwikkeld, ze spelen echt goed voetbal. Oostenrijk speelde ook zeer agressief tegen Frankrijk en liet zien dat ze een last zijn voor een team dat een grote kans maakt op de titel."

"Maar natuurlijk verwacht ik een overwinning van Nederland", voegt Scherpen daaraan toe. "De verdediging is behoorlijk sterk met Van Dijk, Ake, De Vrij, De Ligt. Het zijn grote namen, die in grote competities spelen. Als iedereen fit en in vorm is, is er dit jaar veel mogelijk", besluit de goalie.

Het Nederlands elftal staat dinsdagavond tegenover de Oostenrijkers.

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: