Füllkrug kan leven met Weghorst-rol bij Duitsland

Füllkrug en Weghorst hebben soortgelijke rol: 'Maar ben fan van sterke spits'

24 juni om 08:59
Laatste update: 24 juni om 11:36

Niclas Füllkrug bezorgde Duitsland zondagavond de koppositie in Groep A ten koste van Zwitserland. Niet voor het eerst redde de spits zijn land na een late invalbeurt. Zijn rol is ietwat vergelijkbaar met die van Wout Weghorst bij Oranje. Er zit echter één groot verschil tussen beide situaties.

"De coach heeft alles vooraf duidelijk met ons besproken", stelt Füllkrug voor de camera’s van de NOS. "Maar elke speler wil spelen en ik ben natuurlijk fan van een sterke spits", doelt hij lachend op zichzelf.

Waar de Weghorst-rol voor Duitsland én Füllkrug tot op heden goed uitpakt, noemt de Duitse spits zichzelf niet ongeduldig als het gaat om wachten op een basisplaats. Weghorst zelf gaf zondag op een persconferentie aan dat hij wel degelijk aast op een plek in de eerste elf van Ronald Koeman. "Ik denk dat ik de kwaliteiten heb om dit Nederlands elftal beter te maken. Het is logisch dat ik in de basis wil. Ik voel dat ik dichterbij kom", zei de spits.

Weghorst maakte dit EK één doelpunt: de winnende tegen Polen. Füllkrug is momenteel gedeeld topscorer van het toernooi. De Duitser kwam slechts 73 minuten in actie, maar wist al twee keer het net te vinden.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder:

Lees meer over:

Deel via