Vejinović stopt als profvoetballer

Heracles-middenvelder stopt als prof en wordt trainer in Feyenoord Academy

24 juni om 10:22

De wegen van Marko Vejinović en Heracles Almelo gaan scheiden. Dat meldt de club maandagochtend op hun website. De 34-jarige middenvelder gaat zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen en wil zich volledig focussen op zijn nieuwe carrière als trainer. Vejinović begint zijn trainersloopbaan bij Feyenoord in de jeugdopleiding.

De Eredivisie-routinier gaat bij zijn oude club aan de slag als assistent-trainer van Feyenoord Onder-16. "Met een zwaar maar dankbaar hart neem ik afscheid van mijn carrière als profvoetballer", reageert Vejinović. "Jarenlang heb ik met passie, inzet en trots op het veld gestaan. Voetbal is en blijft mijn grote liefde, en hoewel mijn tijd als speler nu ten einde komt, markeert dit ook een nieuw begin."

Vejinović speelde tussen 2015 en 2017 31 wedstrijden voor de Rotterdammers. Bij Feyenoord kende de middenvelder succesvolle jaren. In zijn eerste seizoen won hij de KNVB Beker en werd hij opgeroepen voor het Nederlands elftal. Het seizoen erop werd hij voor de tweede keer in zijn carrière landskampioen.

In 2022 keerde hij vanuit China terug naar zijn oude liefde Heracles, waar hij veruit de meeste wedstrijden voor speelde. In totaal kwam Vejinović 169 keer in actie voor de ploeg uit Almelo. Hierin was hij achttien keer trefzeker en gaf hij 31 assists. "Ik wil iedereen bedanken, waaronder Heracles Almelo en de fans, die mij altijd onvoorwaardelijk hebben gesteund tijdens deze reis. Dit is geen vaarwel maar een tot ziens!"

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: