PSV gaat verlengen met Tygo Land

Update: 'PSV-gesprekken in de afrondende fase, contractverlenging dichtbij'

28 juni om 23:36
Laatste update: 28 juni om 23:36

PSV stevent af op een akkoord met Tygo Land. De talentvolle middenvelder, die volgend seizoen een volwaardig lid van de Eindhovense hoofdmacht zal zijn, gaat naar verwachting op korte termijn een nieuw contract tekenenen. Dat melden 'goed ingevoerde bronnen' aan het Eindhovens Dagblad. 

PSV ziet in de achttienjarige Land een groot talent voor de toekomst, en is van plan om hem volgend seizoen meer te betrekken in het eerste. Op 1 juli zal hij zich aansluiten bij de selectie van trainer Peter Bosz, waar hij moet proberen zijn kansen af te dwingen. 

Bosz gelooft in zijn potentieel, evenals technisch directeur Earnest Steward. Land speelde vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Hoewel Jong PSV het lastig had in die competitie, gooide Land week in week uit hoge ogen. Toch weet hij dat er nog een schepje bovenop moet, wil hij daadwerkelijk geregeld minuten maken in de Eindhovense hoofdmacht. 

Mogelijk verandert zijn perspectief op speeltijd als Joey Veerman en/of Jerdy Schouten vertrekt. Het huidige contract van Land, die interlands speelt voor Oranje O19, loopt tot medio 2025. 

Update: De gesprekken tussen PSV en Tygo Land zijn inmiddels in de 'afrondende fase' beland, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Het medium houdt nog een kleine slag om de arm, maar gaat er wel van uit dat de talentvolle middenvelder spoedig gaat verlengen in Eindhoven.

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!