De Zerbi wordt nieuwe trainer van Olympique Marseille

Olympique Marseille verrast en haalt door topclubs gewilde trainer naar Frankrijk

25 juni om 00:02

Olympique Marseille heeft een principeakkoord bereikt met Roberto De Zerbi, zo bevestigt de Franse club. De Italiaan heeft daardoor na weken vol met speculaties een nieuwe club gevonden.

Op dit moment worden de laatste details nog geregeld alvorens De Zerbi aan de slag zal gaan in Marseille. De Italiaan krijgt ook zijn gehele staf mee. In het bericht van Marseille wordt niets gemeld over een transfersom voor De Zerbi, maar in een eerder stadium werd een bedrag van zes miljoen euro genoemd. De Italiaanse coach maakte in de maand mei bekend dat hij deze zomer zou vertrekken bij zijn club Brighton and Hove Albion. 

Voor De Zerbi betekent het het einde van een aantal maanden vol met geruchten. Hij werd gelinkt aan een waslijst vol topclubs zoals Manchester United, Chelsea, Bayern München en FC Barcelona, maar uiteindelijk is Marseille dus zijn bestemming. Die ploeg eindigde afgelopen seizoen achtste in de Ligue 1. De Zerbi wordt gezien als de leermeester van de huidige Ajax-trainer Francesco Farioli.

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!