RKC maakt stap naar FC Groningen

RKC is Vaessen definitief kwijt: doelman maakt stap binnen Eredivisie

26 juni om 13:08
Laatste update: 26 juni om 13:19

Etienne Vaessen is officieel speler van FC Groningen. De 28-jarige keeper laat RKC Waalwijk achter zich en heeft in De Euroborg zijn handtekening gezet onder een contract voor drie jaar. 

Dat nieuws maakt Groningen bekend via de officiële kanalen. In de deal is een optie voor nog een extra jaar opgenomen. De transfer van de keeper, die onlangs zijn debuut maakte bij het nationale elftal van Suriname, diende zich al even aan. Bij RKC liep hij uit zijn contract, en duidelijk was dat hij een stap wilde maken. 

Vaessen speelde in totaal 210 wedstrijden voor RKC, waarin hij 44 keer de nul hield. Nu mag hij het Groningse doel gaan verdedigen. "Het contact met de club speelde al een tijdje en ik heb alle opties zorgvuldig afgewogen," vertelt Vaessen, wiens naam in een eerder stadium ook met clubs als PSV en Rangers FC in verband werd gebracht. 

"Ik ben heel blij met deze stap. FC Groningen is een geweldige club met een groot stadion en een mooie achterban. Daar kreeg ik direct een heel goed gevoel bij en daarnaast was ik onder de indruk van de presentatie en het ontwikkelplan van de club. Ik ben op een goede leeftijd voor een keeper en wil in de komende jaren blijven doorgroeien", vervolgt Vaessen. 

Op 9 augustus kan hij zijn Eredivisie-debuut voor Groningen maken. Dan opent de ploeg van trainer Dick Lukkien het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen promovendus NAC Breda, dat eveneens in de race was voor Vaessen. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!