Willem ll heeft nieuwe doelman

Willem ll presenteert ervaren zomeraanwinst met veertig Ligue 1-optredens

26 juni om 14:13
Laatste update: 26 juni om 14:20

Willem ll heeft een nieuwe doelman. De promovendus uit Tilburg heeft Thomas Didillon-Hödl aangetrokken. De 28-jarige Fransman, die veertig Ligue 1-optredens achter zijn naam heeft staan, heeft een meerjarig contract getekend. 

Didillon-Hödl begon zijn loopbaan bij FC Metz, waar hij door wist te breken in de hoofdmacht. Hij speelde 71 wedstrijden in het eerste, waarvan veertig in de Ligue 1. Na negen seizoen vertrok hij naar Anderlecht. In dienst van de Belgische club speelde hij zowel in de Belgische competitie als in de Europa League. 

De doelman, die interlands speelde voor bijna alle Franse jeugdteams, kwam ook nog uit voor RFC Seraing, KRC Genk en Cercle Brugge en AS Monaco. Hij is enorm blij met zijn stap naar de Eredivisie. "Na de gesprekken met de technisch directeur en trainer kreeg ik een goed gevoel. Het is een nieuwe kans in mijn carrière en daar wil ik voor strijden. Ik kijk ernaar uit om maandag 1 juli op het trainingsveld te staan!", vertelt hij via de clubsite. 

Oom Tom Caluwé, de technisch directeur van Willem ll, is in zijn nopjes met de transfer. "Didillon-Hödl is een zeer ervaren doelman en heeft gespeeld bij verschillende topclubs. Naast zijn specifieke kwaliteiten is hij ook een leider in het veld. Bij Willem II wil hij zijn carrière weer een impuls geven en voor een nieuwe kans gaan. Op het hoogste niveau is concurrentie op iedere positie, ook die van de keepers, zeer belangrijk. Het is aan hem en de andere keepers om te laten zien wie er komend seizoen onder de lat hoort te staan."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!