Gesprekken over toekomst De Ligt na het EK

'Toekomst De Ligt wordt na het EK besproken, naam op lijst van oude bekende'

27 juni om 11:26
Laatste update: 27 juni om 18:02

Er zullen na het EK in Duitsland gesprekken plaatsvinden tussen Bayern München en Matthijs de Ligt, zo meldt Florian Plettenberg. De verdediger staat op de nominatie om te vertrekken bij Der Rekordmeister en wellicht ligt er een transfer naar de Premier League in het verschiet. 

Het Manchester United van Erik ten Hag, met wie De Ligt eerder samenwerkte bij Ajax, heeft De Ligt op een lijst staan met potentiële versterkingen. De naam van de Nederland wordt intern gediscussieerd. Ook Jarrad Branthwaite en Leny Yoro zijn geliefd bij de clubleiding van The Red Devils

Ten Hag is nog altijd een groot fan van De Ligt, die komende zomer de deur achter zich dicht kan trekken bij Bayern München. De verwachting is op dit moment dat de Oranje-international een bedrag van ongeveer vijftig miljoen euro moet opleveren. Er ligt nog geen aanbieding van Manchester United op tafel.

Eerder werd bekend dat Bayern bereid is om De Ligt komende zomer van de hand te doen. Der Rekordmeister wil inkomende transfers afronden, maar ze zullen daarvoor meerdere spelers moeten verkopen. Volgens Plettenberg wordt de toekomst van De Ligt na afloop van het EK besproken tussen beide partijen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!