Dirksen van Emmen naar Go Ahead

Goed nieuws voor GAE na 'Man United-domper', stopper komt over van FC Emmen

27 juni om 14:23
Laatste update: 27 juni om 14:50

Go Ahead Eagles heeft Julius Dirksen binnen gehengeld. De 21-jarige verdediger komt over van FC Emmen en tekent een contract voor drie jaar.

Na Mathis Suray, die overkwam van FC Dordrecht, is Dirksen de tweede versterking voor Go Ahead Eagles. Dirksen tekent een contract voor drie jaar met een optie voor nog een jaar bij de Eredivisionist. De 21-jarige stopper speelde in de jeugd voor FC Twente, PEC Zwolle en Ajax. Begin 2022 maakte hij de overstap naar Emmen.

Bij FC Emmen maakte hij in zijn eerste halfjaar de promotie naar de Eredivisie mee. Daarna speelde Dirksen 27 duels in de Eredivisie. Afgelopen seizoen maakte de linkercentrale verdediger indruk, maar zijn club wist geen promotie af te dwingen. Bij Go Ahead Eagles keert hij alsnog terug in de Eredivisie.

Naast twee aanwinsten heeft Kowet de selectie zo goed als bij elkaar weten te houden. Enkel aanvoerder Bas Kuipers vertrok naar FC Twente. Trainer René Hake vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar Manchester United om daar als assistent van Erik ten Hag aan de slag te gaan.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!