Meunier baalt van fans

Onvrede na 'disproportionele' actie België-fans: 'Konden ook van Oranje verliezen'

27 juni om 18:42
Laatste update: 27 juni om 19:14

Thomas Meunier benadrukt dat het duel met Frankrijk niet per se het einde hoeft te zijn voor België. De rechtsback vindt dat de Belgen net zo goed ook van Nederland hadden kunnen verliezen in de achtste finale. Over het gedrag van de fans was de verdediger niet te spreken.

België wist woensdag is niet te winnen van Oekraïne, waardoor het land tweede werd in de poule. Frankrijk is daardoor de tegenstander in de achtste finale. "We wilden niet gelijkspelen, dat gebeurt spontaan", steekt Meunier van wal op een persmoment. "En je kan niet kiezen aan welke kant van de tabel je uitkomt. Trouwens, aan de andere tabelhelft waren er ook geen garanties. Je kunt ook van Nederland verliezen."

"Het is op dit toernooi al vaker gebleken, kijk maar naar Georgië en Portugal", vervolgt Meunier. "We zijn allemaal zeer tevreden dat we Frankrijk treffen, dat wordt een galawedstrijd. Je moet het positief bekijken."

Na het duel met Oekraïne werd België uitgefloten door de eigen aanhang. "We hebben ons rondje niet gedaan, aangezien er een heel vreemde sfeer hing", aldus Meunier. "We zijn gekwalificeerd, dus ik begrijp het niet. De reactie van de fans was gewoon disproportioneel. We wilden de fans wél gaan groeten. Maar het begon al bij de vervanging van Lukaku, toen waren er opeens fluitconcerten. Dat begreep niemand, je fluit je recordinternational niet uit, dat doe je niet. Dat boegeroep van de fans was niet nodig. Het moet positief blijven."