Goal Simons terecht afgekeurd

UEFA komt met bevestiging: beslissing Taylor bij Nederland-Frankrijk was terecht

28 juni om 14:52
Laatste update: 28 juni om 16:47

De goal van Xavi Simons tegen Frankrijk is terecht afgekeurd. Dat laat de UEFA weten. Volgens scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti hinderde Denzel Dumfries Frankrijk-keeper Mike Maignan.

Het Nederlands elftal dacht in de tweede groepswedstrijd op het EK in Duitsland op een 1-0 voorsprong te komen na een doelpunt van Simons, maar een beslissing van Anthony Taylor gooide roet in het eten. Samen met de VAR Stuart Attwell besloot de Engelsman na minutenlang overleg de treffer af te keuren wegens buitenspel. Een terechte beslissing volgens de UEFA. "De geografische positie van de aanvaller (Dumfries, red.) had invloed op de keeper (Maignan, red.)", aldus Rosetti.

De scheidsrechtersbaas is het ermee eens dat het niet ideaal was dat er zo lang over de beslissing gedaan werd. "Er zijn altijd elementen die verbeterd kunnen worden", aldus Rosetti. "We moeten de tijd voor een beslissing kunnen verminderen." Ondanks dat er lang over de beslissing van Taylor werd gedaan, had de Engelse arbiter het 'totaal' bij het juiste eind.

Door de afgekeurde treffer eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel. Frankrijk werd uiteindelijk tweede in de groep. Oranje moest het doen met de derde plek en kwam zo aan de gunstige kant van het schema.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!