Sambo rondt transfer naar Burnley af in Engeland

Update: Sambo gepresenteerd in Engeland, meerjarig contract is ondertekend

28 juni om 18:23
Laatste update: 28 juni om 18:20

Shurandy Sambo gaat bij Burnley een contract tekenen voor vier seizoenen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De rechtsback vertrekt transfervrij naar de Championship-club en PSV krijgt een opleidingsvergoeding van bijna vier ton.

In het afgelopen seizoen was Burnley actief in de Premier League, maar ze wisten zich niet te handhaven op het hoogste niveau in Engeland. Bij de Engelse club wordt Sambo naar alle waarschijnlijkheid de vaste rechtsback en hij moet er samen met zijn ploeg voor zorgen dat Burnley na één seizoen weer promoveert naar de Premier League.

Sambo speelde nagenoeg zijn hele jeugd bij PSV en werd in het seizoen 2022/23 verhuurd aan Sparta Rotterdam. Hij kon in de zomer van 2023 de overstap maken naar Ajax, maar hij koos voor een langer verblijf bij PSV, waar hij wilde vechten om een basisplaats. Hij verloor die strijd van Jordan Teze. In het afgelopen seizoen speelde Sambo elf wedstrijden in het eerste elftal.

Sambo is vijftien keer in actie gekomen namens de hoofdmacht, terwijl hij 46 duels speelde in dienst van Jong PSV.

Update: Burnley heeft de komst van Sambo bevestigd. De rechtsback heeft een vierjarig contract getekend bij de Championship-club. "Ik ben erg blij om hier te zijn en ik ben klaar om mezelf te laten zien. Ik heb voor Burnley gekozen, omdat het een historische club is met een goede fanbase en het was de juiste keuze voor mij", vertelt Sambo in gesprek met de clubkanalen

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!