PSV vangt vergoeding voor Sambo

ED bevestigt aanstaande Sambo-transfer: PSV krijgt 'aardige' vergoeding

5 april om 14:17

In navolging van Fabrizio Romano meldt ook het Eindhovens Dagblad dat Shurandy Sambo na dit seizoen naar Burnley vertrekt. Diens management heeft dat aan het lokale medium bevestigd. De rechtsback van (nu nog) PSV is al rond met de Engelse club, en de Eindhovenaren kunnen nog een 'aardige' vergoeding verwachting. 

PSV had het contract van Sambo niet voor 1 april opgezegd, omdat er dan nog een opleidingsvergoeding bij een transfer kan worden opgestreken. Als die contractopzegging wel plaats had gevonden, dan was de vergoeding in gevaar gekomen.

De 22-jarige Sambo werd in augustus van vorig jaar eigenlijk al verkocht aan FC Twente, voor om en nabij de acht ton. Het management van de oud-Spartaan stak toen op het laatste moment een stokje voor de overgang, 'tot ergernis van PSV en FC Twente', aldus het ED. Sambo bleef vervolgens wel bij de A-selectie, maar kwam nauwelijks voor in de plannen van trainer Peter Bosz. 

Het contract van de rechtervleugelverdediger loopt eind juni af, waardoor clubs hem zonder transfervergoeding kunnen inlijven. PSV kan, zo is de verwachting, wel ongeveer 360.000 euro aan opleidingsvergoeding eisen voor Sambo, die zijn gehele jeugdopleiding in Eindhoven genoot. De verdediger gaat bij Burnley een contract tekenen voor vier jaar.

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!