Romano: Sambo verlaat PSV en tekent bij Burnley

PSV gaat afscheid nemen, Sambo tekent voor vier jaar in Engeland'

5 april om 13:39
Laatste update: 5 april om 13:54

Shurandy Sambo gaat PSV deze zomer transfervrij inruilen voor Burnley. Dat meldt Fabrizio Romano vrijdag. De verdediger lijkt op weg om een vierjarig contract te tekenen bij de huidige nummer negentien van de Premier League. 

Sambo doorliep de jeugdelftallen van PSV, maar trekt de Eindhovense deur na dit seizoen achter zich dicht. De vleugelverdediger moet het dit seizoen vooral doen met invalbeurten en heeft Sergiño Dest als absolute nummer één op de rechtsbackpositie voor zich. 

Eerder was Sambo dicht bij een tijdelijke overgang naar FC Twente, maar daar ging in de slotfase van de transferwindow van 2023 een streep doorheen. De 22-jarige Sambo staat te boek als een talentvolle verdediger met een offensieve drang. In totaal kwam hij, verspreid over dertien wedstrijden, 127 minuten in actie voor PSV 1.

De tweevoudig jeugdinternational van Oranje lijkt zijn geluk nu te gaan beproeven in Engeland bij Burnley. Of dat in de Premier League is, valt nog te bezien. Burnley staat op dit moment met 19 punten negentiende in de hoogste Engelse competitie en moet zes punten goedmaken op Nottingham Forest, dat zeventiende staat met 25 punten.