'Dortmund en Mislintat denken niet concreet aan sluiten van deal met Ajax'

'Dortmund en Mislintat denken niet concreet aan sluiten van deal met Ajax'

29 juni om 15:54

Ajax hoeft voorlopig niet te rekenen op concrete toenadering van Borussia Dortmund voor Borna Sosa, zo weet het Duitse Sky Sport. De linksback van de Amsterdammers werd even gelinkt aan een hereniging met Sven Mislintat in Duitsland, maar naar verluidt is dat nu niet concreet aan de orde.

Vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat Mislintat overwoog om met Dortmund actie te ondernemen voor de komst van Sosa, die mag vertrekken bij Ajax. Sky ontkent de interesse niet, maar stelt dat de Kroaat momenteel geen 'hot topic' is bij de Duitse topclub. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat Dortmund op korte termijn werk maakt van de komst van Sosa.

Wie mogelijk wel de overstap naar het Signal Iduna Park maakt, is Ferdi Kadioglu. LigaInsider, dat berichtte over de Dortmund-interesse in Sosa, maakte al duidelijk dat de in Nederland geboren Turks international geldt als toptarget voor Die Borussen op de linksbackpositie, nu Ian Maatsen bij Aston Villa heeft getekend. Sosa ligt ondertussen nog tot medio 2028 vast bij Ajax.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!