'Manchester United opent gesprekken met De Ligt'

'United opent gesprekken met De Ligt, Bayern staat open voor verkoop'

29 juni om 18:40
Laatste update: 29 juni om 20:11

Een delegatie van Manchester United heeft contact opgenomen met vertegenwoordigers van Matthijs de Ligt. De club van manager Erik ten Hag ziet in de Oranje-international een welkome versterking voor de achterhoede. 

Volgens Fabrizio Romano heeft De Ligt zelf wel oren naar een transfer naar Engeland, ook al speelt United volgend seizoen geen Champions League-voetbal. Bayern zou bovendien ook openstaan voor een verkoop van de krachtige verdediger, wat een hereniging met Ten Hag een stukje makkelijker maakt. Het duo werkte eerder succesvol samen bij Ajax. 

De Ligt verblijft op dit moment met Oranje op het EK in Duitsland en staat nog tot medio 2027 onder contract bij Bayern München. Het is niet bekend wat voor bedrag de recordkampioen van Duitsland verlangt voor de verdediger, mocht het inderdaad tot een transfer komen.

The Red Devils kijken overigens niet alleen naar de 24-jarige De Ligt. Ook de interesse in ex-PSV'er Jarrad Branthwaite is nog niet bekoeld, meldt Romano. Een probleem: Everton zou maar liefst tachtig miljoen euro verlangen voor de 22-jarige verdediger.