Rayan Cherki op weg van Olympique Lyon naar Dortmund

'Ware soap rond toptalent Cherki: deal met PSG, maar Dortmund kaapt transfer'

30 juni om 18:20
Laatste update: 30 juni om 18:26

Borussia Dortmund lijkt Rayan Cherki uit de handen van Paris Saint-Germain te houden. De twintigjarige dribbelaar van Olympique Lyon is al maanden in contact met PSG en witte rook leek aanstaande, maar hij kiest volgens L'Equipe alsnog voor een verhuizing naar Duitsland.

Cherki zou zaterdagavond tot overeenstemming zijn gekomen met PSG, nadat hij rechtstreeks was benaderd door sportief directeur Luis Campos en een goed gesprek had met hoofdtrainer Luis Enrique. De Franse kampioen deed ook de toezegging dat er vijftien miljoen naar zijn club Lyon zou gaan.

Toch lijkt niet PSG, maar Borussia Dortmund de nieuwe club van Cherki te worden. De Duitsers willen de deal kapen en hebben de Franse transfersom geëvenaard. Ondanks lagere salarisvoorwaarden, neigt Cherki naar een overstap naar de Bundesliga.

Ook een langer verblijf bij Lyon behoorde tot de opties van Cherki. Les Gones boden de aanvallende middenvelder annex aanvaller een verlenging aan, maar vingen bot. Omdat het contract van de Fransman volgend jaar afloopt, ligt een transfer al langere tijd voor de hand.