'Bittere pil Sparta en Eerdhuijzen: miljoenendeal afgeblazen'

'Sparta slikt bittere pil en loopt alsnog riante transfersom mis in Engeland'

3 juli om 11:20
Laatste update: 3 juli om 12:12

Birmingham City wordt toch niet de nieuwe club van Mike Eerdhuijzen. De transfer is van de baan, meldt De Telegraaf. Dat is een bittere pil voor de verdediger én zijn club Sparta Rotterdam.

Eerdhuijzen zou voor 2,3 miljoen euro de overstap maken van Sparta naar Birmingham City, maar dat feest gaat niet door. Volgens De Telegraaf 'rezen er problemen, omdat de mondelinge afspraken niet werden nagekomen bij het op papier zetten'.

De miljoenentransfer is inmiddels afgeblazen. Sparta wilde graag zakendoen met Birmingham, zodat de transfersom voor het einde van het boekjaar 2023/2024 nog bij kon worden geschreven. Bij de League One-club lag een vierjarig klaar voor Eerdhuijzen.

Eerdhuijzen, die al in Engeland was, maakte twee jaar geleden transfervrij de overstap van FC Volendam naar Sparta. Hij speelde 51 wedstrijden in Rotterdamse dienst, maar was afgelopen seizoen niet altijd een vaste waarde.

Sparta zag met Bart Vriends (Adelaide United) onlangs al een centrale verdediger vertrekken. Mike Kleijn, Julian Baas, Mohamed Nassoh, Boyd Reith, Jafar Bynoe en Teo Quintero tekenden deze zomer op Het Kasteel.