Juventus pakt door met Koopmeiners

'Juve bereidt formeel bod voor: Nederlander lijkt stap snel te kunnen gaan maken'

3 juli om 21:44
Laatste update: 3 juli om 22:11

Juventus gaat binnenkort met een formeel bod aankloppen bij Atalanta voor de diensten van Teun Koopmeiners. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano woensdagavond. De Italiaanse recordkampioen wil snel werk maken van de Nederlandse middenvelder.

Koopmeiners ziet een stap naar Juventus zelf ook enorm zitten en zou zijn zinnen vanaf februari al op deze transfer gezet hebben. De 26-jarige middenvelder voltooide dit jaar zijn derde seizoen bij Atalanta. Het was zijn meest productieve seizoen in de Serie A tot nu toe. In 34 wedstrijden scoorde hij twaalf keer en gaf hij vijf assists. Bovendien had hij een groot aandeel in het behalen van de Europa League-finale.

Volgens Romano vormen de persoonlijke voorwaarden geen enkel probleem. Er wordt dan ook verwacht dat Juventus snel door gaat pakken. De marktwaarde van de voormalig AZ-middenvelder wordt ingeschat op vijftig miljoen euro. Naast Koopmeiners zou Juventus ook nog altijd Khéphren Thuram (OGC Nice) als versterking op het middenveld aan willen trekken. Douglas Luiz werd onlangs ook al overgenomen van Aston Villa.

Atalanta lijkt al in te spelen op een vertrek van Koopmeiners; Romano meldt dat de club uit Bergamo helemaal rond is met Nicolò Zaniolo. De Italiaanse aanvallende middenvelder komt over van het Turkse Galatasaray.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!