'Heracles ziet aanvaller vertrekken en incasseert bijna twee miljoen'

Update: Heracles ziet steunpilaar Hansson vertrekken, maar kassa rinkelt

5 juli om 22:22
Laatste update: 5 juli om 22:22

Heracles Almelo lijkt Emil Hansson kwijt te gaan raken. Birmingham City zou de aanvaller voor een bedrag van om en nabij 1,7 miljoen euro overnemen, zo meldt het Zweedse Expressen.

De 26-jarige Emil Hansson werd in januari 2022 door Heracles Almelo overgenomen van Fortuna Sittard en was het afgelopen seizoen goed voor vijf doelpunten en zes assists in 24 wedstrijden in de Eredivisie. Nu zou Birmingham er volgens het Zweedse medium in geslaagd zijn om de buitenspeler te verleiden tot een overstap naar Engeland, voor een bedrag dat rond de 1,7 miljoen euro ligt.

Hansson zou zijn medische keuring nog moeten doorstaan. Als dat lukt, is de verwachting dat hij spoedig gepresenteerd zal worden bij Birmingham, dat komend seizoen in de League One uitkomt na de degradatie uit de Championship. De Engelsen willen direct weer de weg omhoog vinden en zal daarom flink investeren in de selectie en Hansson zou voor het komende seizoen gezien worden als een sleutelspeler.

De Zweed verruilde SK Brann in 2015 voor Feyenoord, waar het niet van een doorbraak kwam. Na een sterke uitleenbeurt bij RKC Waalwijk nam Hannover 96 Hansson over van de Rotterdammers, maar ook in Duitsland werd het geen succes. Bij Heracles Almelo hervond de buitenspeler zijn vorm en was hij belangrijk in de promotie naar de Eredivisie in 2023.

Mike Eerdhuijzen leek eerder al voor 2,3 miljoen euro de overstap maken van Sparta naar Birmingham City, maar dat feest gaat niet door. Volgens De Telegraaf 'rezen er problemen, omdat de mondelinge afspraken niet werden nagekomen bij het op papier zetten'.

Update: Heracles Almelo bevestigt de aanstaande transfer van Emil Hansson. De Zweedse buitenspeler trekt naar verluidt voor twee miljoen euro naar Birmingham City FC, dat uitkomt in de League One.

"Ik ben blij dat ik een mooie vervolgstap ga zetten in mijn carrière, maar ik wil niet zomaar vertrekken", zegt Hansson. "Ik wil de supporters van Heracles Almelo enorm bedanken. Zij zijn superbelangrijk voor mij geweest en hebben mij altijd gesteund. Dankzij hen genoot ik extra van iedere thuiswedstrijd."

De deal is alleen nog onder voorbehoud van een werkvergunning.  

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!