Vermoedelijke opstelling Oranje

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman voert één wijziging door tegen Turkije

6 juli om 06:45
Laatste update: 6 juli om 06:45

Het Nederlands elftal speelt zaterdag de kwartfinale van het EK tegen Turkije in Berlijn. Ook nu verklapte Ronald Koeman niet wie er in de basis zal beginnen. Toch gaf hij enkele details prijs.  

Voor Oranje is het duel van 21:00 uur tegen Turkije wederom cruciaal. Bij winst is de ploeg van Koeman door naar de halve finale van het EK en treft het de winnaar van de wedstrijd tussen Engeland en Zwitserland. De bondscoach verklapte nog geen basisspelers op zijn laatste persconferentie, maar hij gaf wel een detail over zijn tactiek prijs.

Koeman lijkt tegen Turkije één wijziging door te gaan voeren. De sterk spelende Steven Bergwijn moest tegen Roemenië in de rust de strijd staken door een blessure. Invaller Donyell Malen deed het met twee doelpunten uitstekend. Bovendien had Koeman het op de persconferentie over snelheid in de omschakeling. Daarin blinkt Malen meer uit dan de nog niet volledig herstelde Bergwijn. Pas op zaterdagochtend wordt beoordeeld of de aanvaller van Ajax überhaupt beschikbaar is voor de wedstrijd. Om die twee redenen krijgt Malen hoogstwaarschijnlijk de voorkeur. 

Verder lijkt Koeman vast te houden aan zijn vaste basisspelers. Verbruggen ontpopt zich tot een van de beste keepers op dit EK en samen met de defensie werd voor de tweede keer in vier wedstrijden de nul gehouden. Nathan Aké is na een pijntje weer volledig fit en ook Jerdy Schouten wordt na een lichte blessure weer aan de aftrap verwacht.

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Turkije: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Malen, Memphis, Gakpo