Nederlandse media: Zirkzee heeft United-move te pakken, deal wordt na EK officieel

'Zirkzee mag zichzelf na het EK officieel speler van Manchester United noemen'

7 juli om 15:35

Het Algemeen DagbladVoetbal International en De Telegraaf weten het zeker: niets staat een overstap van Joshua Zirkzee naar Manchester United nog in de weg. De clubs zijn er zo goed als helemaal uit, waardoor transfer van de spits na het EK beklonken kan worden.

The Athletic meldde eerder op zondag al dat Man United de laatste hand legt aan de transfer van Zirkzee. Het AD en VI zijn nog iets stelliger. Het eerstgenoemde medium durft te stellen dat de Oranje-debutant zich na het EK speler van The Red Devils mag noemen, terwijl het AD meldt dat alle partijen eruit zijn. Naar verluidt moeten alleen de laatste details nog worden afgerond.

Er staat een afkoopclausule van veertig miljoen euro in het contract van Zirkzee bij Bologna. Die gaat Manchester United lichten. De clubs praten nu alleen nog over de betalingstermijnen. De verwachting is dat de club van Erik ten Hag de transfer spoedig afrondt, waardoor Zirkzee na het EK speler van United wordt. De transfer lijkt dus pas helemaal officieel te worden als het Nederlands elftal uitgespeeld is op het EK.

Daarmee heeft Zirkzee een dag na zijn debuut voor Oranje zijn gewenste transfer te pakken. Tegen Turkije mocht de aanvalsleider na 87 minuten invallen. Aanvankelijk behoorde Zirkzee niet tot de EK-selectie van Nederland, maar bondscoach Ronald Koeman besloot hem alsnog in te laten vliegen nadat Brian Brobbey kampte met fysieke klachten.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!