Chiellini over Matthijs de Ligt bij Oranje

Chiellini verbaasd over reserverol bij Oranje: 'Als deze keuzes worden gemaakt...'

7 juli om 21:27
Laatste update: 7 juli om 21:41

Giorgio Chiellini is verbaasd dat Matthijs de Ligt niet aan spelen toekomt bij Oranje. Dat laat de voormalig topverdediger weten bij Sky Sport.

Sky Sport nodigde Chiellini uit om zijn licht te laten schijnen over de kwartfinale tussen het Nederlands elftal en Turkije. De Italiaan is stomverbaasd dat de verdediger tot op heden nog geen speelminuten maakte bij Oranje. "Ik had nooit verwacht dat hij geen basisspeler zou zijn", aldus Chiellini. "Als deze keuzes worden gemaakt, betekent het dat hij wat problemen heeft in zijn ontwikkelingstraject."

"Wat ik heb gezien is een speler die niet op de bank kan zitten in dit soort teams", vervolgt Chiellini. "Ik heb zo nu en dan dingen van hem gezien. Ik weet niet wat er dagelijks gebeurt. We geven commentaar op de keuzes van de trainers, maar die zien ze elke dag."

Ronald Koeman liet De Ligt nog geen minuut spelen bij Oranje dit EK. De bondscoach geeft de voorkeur aan Stefan de Vrij rechts in het centrum. De Ligt speelde bij Bayern München afgelopen seizoen 22 duels.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!