Wieffer verklaart keuze voor Brighton: 'Denk dat ze me al anderhalf jaar volgen'

Wieffer verklaart keuze voor Brighton: 'Denk dat ze me al anderhalf jaar volgen'

9 juli om 14:43

Mats Wieffer kijkt uit naar zijn avontuur bij Brighton, maar zal Feyenoord ook gaan missen. In gesprek met Feyenoord ONE gaat Wieffer, die Feyenoord een recordsom oplevert, in op zijn beweegredenen om voor The Seagulls te kiezen.

Wieffer kijkt uit naar zijn nieuwe club, maar weet dat hij Feyenoord ook zal missen. "Ik zit hier een beetje met een dubbel gevoel. Ik heb het hier de afgelopen twee jaar héél erg naar mijn zin gehad. Het is voor mij wel moeilijk aan de ene kant, maar ik heb heel veel zin in de stap die ik ga maken. Het is de Premier League, je moet elke week presteren. Ik heb er heel veel zin in, maar het is wel moeilijk omdat ik hier heel veel vrienden heb en ik iedereen binnen de club heel graag mag."

De stap naar de Premier League is voor hem een jongensdroom, zo geeft Wieffer aan. "Ook een beetje de manier waarop, natuurlijk. Ik zat eerst bij FC Twente, toen ging ik naar Excelsior. Dat je dan eigenlijk zó snel naar de Premier League kan gaan, dan is het de bedoeling om het daar ook te gaan laten zien. Dat is een jongensdroom, natuurlijk. Met name ook dat je dan in die grote stadions voor zoveel mensen gaat spelen. Ik heb er heel veel zin in."

Ook gaat de middenvelder in op zijn motivatie om voor Brighton te kiezen. "Nou, sowieso de kans op speeltijd. Ze hebben de afgelopen jaren heel veel spelers veel beter gemaakt en de plek om te wonen is in Engeland vrij goed. Het is ook wel fijn dat je een paar jongens al kent", aldus Wieffer, die bij Brighton Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan Paul van Hecke tegen zal komen, naast Yankuba Minteh waarmee hij bij Feyenoord speelde. "Niet dat dat per se mijn keuze beïnvloedt, maar het is natuurlijk wel makkelijker."

"En Brighton volgt me al heel erg lang", vervolgt Wieffer. "Ik denk dat ze me al anderhalf jaar volgen, dus ze weten heel goed wie ik ben en dat dat echt bij hun past. Als je al deze dingen bij elkaar optelt, denk ik dat dit de beste keuze voor mij is."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!