The Mirror bevestigt: Van der Gaag moet veld definitief ruimen bij United

Update: 'United-contract Van der Gaag beëindigd, wachten op nieuw Nederlands duo'

10 juli om 12:06
Laatste update: 10 juli om 12:08

Mitchell van der Gaag moet definitief plaatsmaken bij Manchester United, zo meldt The Mirror. Vorige maand kwamen de eerste berichten over een mogelijke exit van de Nederlandse assistent naar buiten.

De technische staf van Erik ten Hag ondergaat deze zomer een metamorfose bij United. Zo maken Ruud van Nistelrooij, René Hake en Jelle ten Rouwelaar allemaal de overstap naar Manchester. Van der Gaag wordt dus nu definitief het kind van de rekening, zo klinkt het. De Nederlander was populair in de spelersgroep van United, onder meer vanwege het feit dat hij vijf verschillende talen spreekt en daardoor makkelijk kon communiceren met de spelers.

The Red Devils weigeren commentaar te geven op de situatie van Van der Gaag. Steve McClaren blijft juist wel aan als assistent van Ten Hag. De oud-trainer van FC Twente heeft een goede band met Sir Dave Brailsford, die deel uitmaakt van de nieuwe leiding van Man United.

Van Nistelrooij en Hake hebben dinsdag hun eerste dag bij Manchester United achter de rug. De twee Nederlanders hebben een rondleiding gekregen en veel collega's voor het eerst ontmoet.

Update: ook Voetbal International meldt dat Van der Gaag plaats moet maken bij Man United, dat zijn contract heeft beëindigd. Van Nistelrooij en Hake komen voor hem in de plaats. Het is nog niet bekend wat zijn vervolgstap wordt.