'Fiorentina en Leverkusen azen op Ajacied Sutalo'

'Fiorentina gaat voor Sutalo, ook Engelse clubs én Leverkusen willen Ajax-stopper'

10 juli om 00:34

Josip Sutalo heeft over belangstelling niet te klagen na een teleurstellend debuutseizoen bij Ajax. Volgens Gianluca di Marzio zal Fiorentina een nieuwe poging wagen voor de 24-jarige Kroatische international, maar de concurrentie is groot.

Fiorentina maakte zijn intenties op de zomerse transfermarkt al duidelijk met het aantrekken van Moise Kean, die voor dertien miljoen euro overkwam van Juventus. Nu richt I Viola de pijlen opnieuw op Sutalo. De verdediger was vorige zomer al in beeld in Florence, maar toen ging Ajax met hem aan de haal. Zijn periode in Amsterdam was echter nog geen succes, waardoor de Nederlandse topclub open lijkt te staan voor een transfer.

Fiorentina ziet daardoor zijn kans schoon en waagt een nieuwe poging voor Sutalo, weet de Italiaanse transferexpert Di Marzio. De Serie A-club krijgt wel forse concurrentie. Ook Premier League-teams Brighton & Hove Albion en West Ham United en Bundesliga-kampioen Bayer Leverkusen zouden interesse tonen. De Kroaat wil zijn opties rustig bekijken, voordat hij de knoop doorhakt over zijn toekomst.

Ajax betaalde een jaar geleden ruim twintig miljoen euro voor Sutalo. De mandekker maakte evenwel een onzekere indruk. De Amsterdammers zouden met Daniele Rugani van Juventus al een vervanger op het oog hebben. Het is duidelijk dat Ajax deze zomer eerst spelers moet verkopen, voordat het zelf de markt op kan.