Ten Hag praat over Engeland - Oranje op EK

Ten Hag sprak met vijand voor Engeland - Oranje: 'Heb spelers berichtje gestuurd'

10 juli om 08:32

Erik ten Hag heeft enorm veel zin in de wedstrijd tussen Nederland en Engeland woensdag. De coach durft in gesprek met de clubkanalen van Manchester United zijn voorkeur niet uit te spreken, maar hij ziet wel gelijkenissen tussen beide landen.

Ten Hag wordt zijn interview gevraagd naar de halve finale tussen Engeland en Oranje. "Ik heb natuurlijk met de Engelse jongens gesproken. Dit is fantastisch, een heerlijke wedstrijd. Iedereen heeft hier zin in, want dit is een wedstrijd op het allerhoogste niveau. Voetbal is heel belangrijk in de cultuur van Engeland en dat is hetzelfde in Nederland. Het gaat een fantastische wedstrijd worden en moge de beste winnen."

Eerder gaf de Engelse linksback Luke Shaw al aan dat hij een appje had gekregen van zijn trainer bij Manchester United. De verdediger wordt nu hij honderd procent fit is weer in de basis verwacht tegen Oranje en daarom kon Ten Hag het niet laten iets te sturen. "Ten Hag stuurde me een klein brutaal berichtje over de wedstrijd tegen Nederland. Het was erg grappig. Ik ga niet zeggen wat het was. Vraag het hem."