Ten Hag laat zich uit over transferambities United: 'We gaan in de aanval'

Ten Hag blij met versterkingen bij United: 'De lat zal omhoog gaan'

9 juli om 18:22

Manchester United is klaar om 'de aanval te kiezen' op de transfermarkt, zo geeft Ten Hag aan in een interview met de eigen clubkanalen van Manchester United. Ook geeft de trainer aan content te zijn met Sir Jim Ratcliffe, de nieuwe eigenaar van de club, en nieuwe directeuren Dan Ashworth en Jason Wilcox.

"Nu de nieuwe eigenaar er is, worden we geholpen. We bevinden ons in een zeer goede positie, in een zeer sterke positie om in de aanval te gaan", zo spreekt Ten Hag over de ambities van United op de transfermark. Ook Ashworth en Wilcox zijn in de ogen van de oefenmeester belangrijke toevoegingen voor de club. "We zijn zo blij dat we buiten het eerste team nu ook een sterke structuur hebben die ons verder kan helpen. Ze helpen ons met de belangrijke zaken als scouting en het werven van nieuw personeel, voor bijvoorbeeld de medische en performance staf. De lat zal daardoor omhoog gaan."

Ten Hag won met The Red Devils de FA Cup, maar aast op meer prijzen. "We willen meer, meer titels van formaat. Zoals de Engelse titel en meer. Maar dat is een proces, dat heeft tijd nodig en daar werken we aan", aldus de voormalig trainer van onder meer Ajax, die zijn contract bij Manchester United verlengd zag worden tot medio 2026.

Ook laat Ten Hag zich uit over het treffen tussen Nederland en Engeland in de halve finale van het EK, waar hij hoge verwachtingen van heeft. "Ik heb verschillende jongens gesproken. Het wordt een geweldige wedstrijd. Iedereen kijkt er enorm naar uit. Voetbal is zo belangrijk voor het Nederlandse en Engelse volk. Ik heb al veel wedstrijden gezien en ik heb genoten. Nederland - Engeland wordt een fantastische wedstrijd."Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!