'Conceição kan maand na definitieve Ajax-exit alweer verkassen bij FC Porto'

'Simons lijkt weg vrij te maken voor volgende move Conceição, maand na Ajax-exit'

10 juli om 09:17
Laatste update: 10 juli om 10:12

Francisco Conceição is in beeld bij RB Leipzig, zo weet de Duitse tak van Sky Sport. Naar verluidt is de Duitse club enthousiast over de oud-speler van Ajax, die ook belangstelling van andere clubs geniet.

Niet lang geleden lichtte Porto de koopoptie die het had op Conceição, waarmee de kleine dribbelaar Ajax definitief verliet. Mogelijk staat Conceição echter ook voor een snelle exit bij Porto. Eerder werd de linkspoot al gelinkt aan Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Atlético Madrid en Chelsea. Nu schrijft de Duitse tak van Sky Sport dat Leipzig serieus kijkt naar de Portugees.

Xavi Simons lijkt namelijk niet terug te keren bij de Bundesliga-club, terwijl Dani Olmo mogelijk ook vertrekt. Daardoor moet Leipzig op zoek naar nieuwe aanvallers. Simons en Olmo lijken dus de weg vrij te gaan maken voor Conceição.

Op het EK heeft Conceição zich ook in de kijker gespeeld. De 21-jarige buitenspeler kwam vier keer in actie voor de Portugese ploeg, terwijl hij ook een heldenrol vertolkte tegen Tsjechië met zijn winnende goal.