ANWB voorziet 'monsterfiles' door Oranje-gekte en komt met advies voor fans

ANWB voorspelt 'ellende' op de weg: Oranje-fans moeten vrezen voor 'monsterfiles'

10 juli om 12:20

De ANWB verwacht woensdag 'ellende' op de weg, doordat Oranje-fans massaal afreizen naar Dortmund voor het duel met Engeland. Het is niet uitgesloten dat automobilisten in een 'monsterfile' belanden.

De verwachting is dat zeker 75 tot 80 duizend Oranje-fans dinsdag de oversteek maken naar Dortmund, waar Nederland en Engeland elkaar treffen in de halve finale van het EK. De ANWB verwacht vooral dat er op de A12 van Arnhem naar de Duitse grens problemen ontstaan door de drukte, schrijft Omroep Gelderland. 'Tel daar een avondspits en twee keer zo veel supporters bij op en je kunt zo maar in een monsterfile belanden', zo klinkt het.

Daarnaast kunnen grenscontroles ook nog voor extra vertraging zorgen. Tijdens het EK voert de Duitse politie deze controles op willekeurige plekken uit. De ANWB adviseert Oranje-fans om creatief te zijn met de route die ze nemen naar Dortmund en de verkeerssituatie te blijven monitoren.

Het duel tussen Nederland en Engeland gaat woensdag om 21.00 uur van start. De winnaar mag het in de finale van het EK opnemen tegen Spanje, dat Frankrijk dinsdag in de andere halve finale versloeg.