Van Dijk over scheids en uitschakeling

Emotionele Van Dijk: 'Zegt alles dat de scheids zo snel naar binnen gaat'

10 juli om 23:11
Laatste update: 10 juli om 23:19

Virgil van Dijk voelt ontzettend veel pijn en onrecht na de uitschakeling van Oranje tegen Engeland (1-2). Volgens de aanvoerder van het Nederlands elftal zegt het alles dat scheidsrechter Felix Zwayer snel naar binnen ging na de wedstrijd. In Nederland en Engeland is men kritisch op het optreden van de Duitse arbiter.

"Nee, ik heb er geen woorden voor", steekt Van Dijk van wal bij de NOS. "Als je hem zo laat in de wedstrijd tegen krijgt", doelt de aanvoerder op de late treffer van Ollie Watkins die Nederland uiteindelijk de das om deed. "Het is verschrikkelijk. Het was een mooi gevecht, maar we staan hier met lege handen. Het doet heel veel pijn. Je steekt er alles in. Je geeft alles. Iedereen. Als hij in de laatste minuut zo valt. Dat is gewoon klote, sorry."

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart lieten ook het woord onrecht vallen na de uitschakeling. Van Dijk kan zich daar in vinden. "Het zegt alles dat de scheids snel naar binnen gaat", aldus de verdediger, die emotioneel wordt. "Om daar nou de schuld aan te geven… Dat weet ik ook niet. Ik sta hier, maar ik weet helemaal niet wat ik moet zeggen. Het doet gewoon zoveel pijn."

Oranje had lang het gevoel en het geloof dat het goed zou komen in de tweede helft. "Je hebt meer balbezit. Als ze kleine momenten krijgen kunnen ze het afstraffen. Dat gebeurt op het laatst. Het voelde alsof wij die 2-1 konden maken. Dat gebeurde niet. We staan met lege handen nu."