'Oranje had moeten starten met Weghorst'

'Oranje had moeten starten met Weghorst, hij is een betere spits dan Memphis'

11 juli om 08:15

Wout Weghorst hoort op het EK bij de beste invallers, luidt de conclusie in het buitenland. De Engelse analist Jamie Carragher prijst de spits, terwijl Youri Mulder op de Belgische televisie herhaalt dat bondscoach Ronald Koeman hem had moeten laten starten.

'Weghorst heeft een verschil gemaakt voor Nederland, zoals hij het hele toernooi heeft gedaan', aldus Carragher op X, voordat Ollie Watkins de 2-1 maakte voor Engeland. Weghorst viel bij de start van de tweede helft in voor Donyell Malen. "Je ziet: met Weghorst in de ploeg is het gewoon veel beter", stelt Mulder bij de VRT.

"Ik roep het al het hele toernooi, en tijdens het WK in Qatar ook: je moet wel je beste elf opstellen", vervolgt de oud-spits. "Oranje had al veel langer moeten starten met Weghorst. Memphis Depay is leuk en aardig, het is sympathiek van Koeman dat hij daar zo lang aan vasthoudt, maar we zien keer op keer dat Weghorst een betere spits is.”

Wesley Sonck is ook fan van Weghorst. "Hij houdt ballen vast, doet vervelend bij de tegenstander... In de tweede helft was het duidelijk dat Oranje met hem erbij veel balvaster was en meer rust aan de bal had. Ik volg volledig wat Youri zegt. Ik vind Memphis ook niet echt een diepe spits."