Simons boycot Nederlandse pers na Oranje-exit

Simons boycot Nederlandse pers na Oranje-exit: 'Hij voelt zich kapotgemaakt'

11 juli om 09:00
Laatste update: 11 juli om 15:26

De maat is vol voor Xavi Simons. Na de EK-exit van Oranje weigerde hij de Nederlandse pers te woord te staan, omdat hij 'kapot' zou zijn gemaakt. Dat onthult Mike Verweij in de podcast Kick-off Oranje van De Telegraaf.

"Ik denk dat het heel verstandig is dat Xavi Simons met Memphis Depay gaat praten", begint Verweij. "Memphis had in het begin ook een moeizame relatie met de pers en voelde zich altijd verongelijkt. Vanavond (woensdag, red.) was Xavi Simons diezelfde verongelijkte kleuter."

Wat wil het geval: de 21-jarige international had in de mixed-zone geen trek in interviews met Nederlandse media. Verweij: "Hij wilde met iedereen praten, behalve met de Nederlandse pers. Kennelijk is er op tv een keer iets over hem geroepen. Toen hij wegliep heeft de persvoorlichter nog een keer gezegd dat de Nederlandse pers hem ook wilde spreken, maar nee: de Nederlandse pers had hem 'kapotgemaakt'."

Wie Simons in zijn wiek heeft geschoten, is onduidelijk. Valentijn Driessen denkt er het zijne van. "Hij moet vooral naar zichzelf kijken. Ook hij heeft dit EK niet geleverd. Na zijn goal hebben we hem niet meer gezien tegen Engeland. Hij moet snel volwassen worden."